Hak Bir Sen den Üç Aylar Mesajı

HAK BİR SEN

Genel Merkez
Hak-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Berber, mübarek üç ayların başlaması ve Regaip kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Hak Bir Sen den Üç Aylar Mesajı

Ahmet Berber yazılı açıklamasında, üç ayların, "Bütün Müslümanların hasretle ve özleyerek bekledikleri üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının oluşturduğu bu mübarek aylar Müslümanlar için ayrı bir fırsattır." ifadelerine yer verdi

Peygamber Efendimizin Miladi olarak doğum günü olan 20 Nisan'ın aynı zamanda mübarek üç ayların başlangıcına denk geldiği hatırlatılarak, “Kutlu doğum ve şuhuruselase olarak bilinen üç aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan'ın manevi atmosferine girmenin sevinci içindeyiz. Bu aylar rahmetin dalga dalga yayıldığı kalplerin manevi huzur ve sükûnetle dolduğu bereketli ve mübarek aylardır.” Dedi.

Bu mübarek ayları fırsat bilip geçmiş ayların muhasebesini yaparak günahlardan tövbe istiğfarda bulunma ayı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, İslam büyüklerinin ifadesi ile Recep ayının tohum ekme, Şaban ayının sulama ve Ramazan ayının hasad ayı olduğuna vurgu yapıldı.

Hz. Muhammed (SAV)`in üç ayların başında ettiği duayı aktaran Berber, "Ey Allah`ım Recep ve Saban`ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan`a kavuştur." ifadelerini kullandı. Başkan Berber, "Bizler de bugün aynı duayı ederek diyoruz ki; bu mübarek aylarda affedilmeyi, bağışlanmayı, iyilik ve güzelliklerin artmasını Yüce Allah`tan niyaz ediyoruz." dedi.

Başkan  Ahmet Berber, Peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadis-i şeriflerinde “Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır” diyerek üç ayların dolayısı ile Regaip kandilinin önemini ifade ederek bu kutlu gün ve gecelerin insanlığın kurtuluşuna sebep olmasını Yüce Mevlâ’dan diliyor, üyelerimizin, din görevlilerimizin, halkımızın ve tüm İslam Âlemi’nin üç aylarını ve Regaip Kandilini kutluyor bu müstesna günlerin hayırlara ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”,dedi.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum