HAK-BİR-SEN 2. Olağan Kongresi Yapıldı

HAK BİR SEN

HAK-BİR-SEN sendikasının 2. Olağan Genel kurulu delegelerin katılımıyla 20 Kasım 2016 Pazar Günü Üsküdar Gençlik Merkezi Kongre Salonunda yapıldı
HAK-BİR-SEN 2. Olağan Kongresi Yapıldı

      HAK-BİR-SEN 2. Olağan Genel Kurulu 20 KASIM 2016 Pazar Günü Üsküdar Gençlik Merkezi Kongre Salonunda yapıldı.

      Siyasi Parti Temsilcileri, Sendika Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve delegelerin katılımıyla gerçekleşen kongrede kardeşlik havasının hakim olduğu gözlendi. 

 

       Program, Sendika üyelerinden Topçu Esat Ağa Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Ayhan Hocaefendinin Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Yoklama, Divan Kurulunun takdimi, İstiklal Marşının okunması, Protokol konuşmaları, Geçici faaliyet raporunun okunması ve ibrası, Tahmini bütçe ibrası, Zorunlu birimlerin seçimi, dilek ve temenniler ile devam etti.

       Dilek ve temennilerin ardından Sendika Genel Kurul seçimine geçildi. Seçime tek liste ile gidildi.

Kurucu Başkan Ahmet Berber'in sunduğu liste şöyle:

Başkan: Ahmet Berber

Bşk. Yrd.: Bayram Yılmaz

Genel Sekreter: Murat Akyasan

Teşkilat Başkanı: Nail Sarıkaya

Basın Halkla İlişkiler: Cesim Aşantuğrul

Mevzuat ve toplu sözleşme: Fatih Çiftçi 

      Genel Başkan Ahmet Berber ise Genel Kurul da konuşmasında; Sendikamız hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmemiş hep hak yolda hakkın mücadelesini vermiştir. Bu vesile ile 2. Olağan Genel Kurulunu kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum dedi.

      Bizim gayemiz sadece ücret sendikacılığı değil aynı zamanda etkin hizmet ve üretim sendikacılığı yapmak, değişen şartlar içerisinde üyelerine çok değişik faydalar sağlamak, sorunun değil çözümün parçası olmak, kurumsallığa, ekip ve organizasyon ruhuna inanmak, çatışmadan yana değil, diyalogdan yana, ikna yoluyla hareket etmek, yenilikçi olup asla geleneklerini reddetmemek, uzak görüş yeteneğini bireyselliğe dönüştürmemek,  istişareye açık olmak, ben ruhuna değil biz ruhuna inanmak,  ekip çalışmasını üstün tutan bir sendika olmaktır dedi.

      Kurucu Başkan Ahmet Berber konuşmasını "Mevlam yar ve yardımcımız olsun. Burada bulunan ve emeği geçen herkesi de saygı ve muhabbetle selamlıyorum." sözleriyle bitirdi. 

Yorumlar (2)

Osman yurteri
Muhterem ahmet berber hocam haksen in yeni dönem seçimi ile ikinci dönem genel başkanlığınız hayırlı olsun konuşma metninizde hiç milli görüş sendikacılığından söz etmiyorsun hayırlı olsun yoksa sizdemi piyasa sendikacılığı yapıyorsunuz. Osman yurteri
Ahmet Berber
Sayın Osman hocam ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sendika din görevlilerine hizmet için kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Sendikamızın içerisinde siyasi görüşleri olan arkadaşlarımız mevcuttur.Ancak biz değişmedik.Ehli sünnet çizgisinde Şeri Şerife göre hareket etmeye çalışıyoruz.

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum