HAK-BİR-SEN ’ in BÜYÜK ZAFERİ

HAK BİR SEN

Genel Merkez
HAK-BİR-SEN ’ in BÜYÜK ZAFERİ

Bildiğiniz gibi Kur’an Kurslarına PASO ile alakalı gündeme gelen daha yeni bir sendika olan HAK-BİR-SEN Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası  Büyük bir ZAFER’e İmza attı. Her bulunduğu ortamda Kur’an Kursları ile alakalı sıkıntıları da dile getiren HAK-BİR-SEN  TV5 ekranlarında bu konuyla alakalı 2 defa programda gerçekleştirmişti. Kur’an Kurslarının Devlet tarafından Üvey evlat muamelesi görüdüğünü, bir Kur’an Kursu Öğreticisinin öğlene kadar ders verip daha sonra Kurs ihtiyaçlarını görmek için Hayırsever vatandaş aradığını, ayrıca Kur’an Kurslarının iaşe,yemek ve mantolama işlemlerinin de bizzat öğreticilerin gayretlerince yapıldığını bizzat devletin bunlara önem vermediğini ama diğer bir yandan Milli Eğitime Bağlı okullarında yeniden imarına ve her türlü giderlerine devletin destek vererek K.Kurslarının bu noktada ÜVEY EVLAT pozisyonunda olduğunu dile getirmişti.

Geçtiğimiz haftalarda ANKARA’ da siyasi organlarıda tek tek dolaşarak bu sıkıntıları dile getiren HAK-BİR-SEN ciddi bir kamuoyu oluşturmuş ve bunun sonucunda dün bazı medya kuruluşlarınca verilen haberler de , Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanımız Bekir BOZDAĞ tarafından bizzat talimat verilerek  Kuran Kurslarınındaki yaş sınırlamasının kaldırılmasının ardından iki önemli adım daha atılmasını gündeme getirdi. Belediye otobüsü ve Metro gibi toplu taşıma araçlarında öğrenci ve öğretmenlere paso verilmesine karşın Kuran Kurslarındaki öğrenciler ve öğreticilere de paso verilmesine yönelik gelişmiş düzenlemenin yapılması talimatını veren BOZDAĞ, ayrıca 2014 yılında yapılan düzenleme ile ilk defa Kuran Kurslarının Yemek ve İaşe bedelleri bütçeye konulacak kaynaktan karşılanacak.

 

 

Konuyla alakalı HAK-BİR-SEN Genel Başkanı Ahmet BERBER ‘’ Kuruluşumuzdan bu yana her gittiğimiz yerde din görevlisi arkadaşlarımızın  derdini derdimiz bilerek hiçbir şekilde haklarını siyaset güderek değil olduğu gibi sansürsüz bir şekilde ifade etmeye çalıştık ve bundan sonra da edeceğiz. Biz HAK-BİR-SEN olarak 7 samimi gönüllü din görevlileri olarak bu hizmete talip olduk Allah biliyor ki Niyetimiz HAYIR muhakkak ki Akibette Hayır olacak inşallah. Buradan bir kez  daha hatırlatmak istiyorum HAK-BİR-SEN’in felsefesi AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN BİR Sendikacılığı savunmasıdır. HAK-BİR-SEN bir kez daha ispat etmiştir ki ‘’ÇOK OLANLAR DEĞİL İNANANLAR KAZANIR’’.  Tüm Diyanet İşlerine Bağlı Görevli arkadaşlarımıza sesleniyorum gelin bu yolda bir olalım,tek vücut olalım,samimi olalım ve bu çatı altında yek vücut olarak bütün haksızlıklara tek yumrukla dur diyelim. Biz sendika kardeşliği derdini gütmüyoruz,kimseye sen falanca sendikadasın diye de küsme gibi,ayrı tutma gibi bir derdimiz de yok. Biz ‘’SENDİKA KARDEŞLİĞİ DEĞİL İSLAM KARDEŞLİĞİ’’ diyerek ENSAR gibi olmaya çalıştığımızı ifade ediyoruz . Bundan sonra inşallah HAK-BİR-SEN olarak Kuran Kurslarının, devlet tarafından Okullara yapılan Teknolojik yardımlardan faydalanması için büyük bir mücadeleye giriyoruz. Kuran Kurslarına da devletin okullara yapmış olduğu akıllı tahta, teknolojik sınıf gibi yardımlarının yapılması gayreti içinde olacağız. Gelin kardeşlerim bu hayırda hep birlikte adım atalım’’ dedi.

HAK-BİR-SEN Genel Başkanı Ahmet BERBER’in Konuşmasının Tamamı İçin;

 

 

 

 

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum