TARİHİ YARIMADA NE DURUMDA ?

HAK BİR SEN

Genel Haberler
Balat, Ayvansaray, Fener, Unkapanı ve Zeyrek gibi İstanbul’un Suriçi bölgelerindeki bir takım planlar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledik
TARİHİ YARIMADA NE DURUMDA ?

         İstanbulumuzun tarihi mirasına sahip çıkmak için kurulmuş olan İSKAD Derneği yöneticilerinden Süleyman Tolga SAÇIKARA'nın katılımıyla Tarihi Yarımada hakkında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik.

         Uzun zamandır yapmış olduğu çalışmaları hocalarımıza aktaran Saçıkara, bu bölgede halen Bizantinistlerin emellerinin olduğu gerçeğini vurguladı.

 

FATİH'TE YALNIZLAŞTIRMA PROJESİ Mİ VAR

         Bölgede bilhassa kafelerin yayılması sebebiyle Nişantaşıvari bir tablo oluştuğunu ve insanların nahoş görüntülerden tedirgin olup Fatih'i terkettiklerini belirtti.

         Osmanlı zamanında cemaatle dolup taşan görkemli mabedler Süleymaniye ve Sultanahmet gibi camilerin de şu anda kalabalık olması gereken zamanlarda bile birkaç saf ile yetindiğini sözlerine ekledi.

 

         YAPILMASI GEREKENLER

         Toplantının sonunda ne gibi tedbirler alınması gerektiğini açıklayan Süleyman Tolga Saçıkara hocamızın tekliflerinden birkaç tanesini zikrediyoruz.

1- Balat ve Fener bölgelerinde Kıraathaneler (Aslına uygun) tesis etmek

2- O bölgede samimi müslümanların mülk edinmesi

3- Osmanlının terekesi olan binaların aslına uygun kullanılması

4- Selatin camilerin etrafındaki doğal medreselerde Hafızlık ve Şer'i ilimlerin okunmasını sağlayarak o camilerin etrafını ilim halkaları ile canlandırmak

5- Kanaat önderlerine seminer düzenleyerek bu hususta katkılarını sağlamak

 

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum