Washington’daki elektrik kesintisi

HAK BİR SEN

Genel Haberler
ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı’nı da kapsayan kentin önemli bölümünde elektrik kesintileri yaşandı.
Washington’daki elektrik kesintisi

Yerel saatle 13.00 sularında kentin önemli bölümünde elektrik kesintileri meydana geldi. Kesintiden etkilenen yerler arasında ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı da bulunuyor. Çok sayıda önemli federal kurumların binalarına da elektrik verilemezken şehirdeki metro hatları da olumsuz etkilendi.

Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde elektrikler aniden kesilince Sözcü Marie Harf, toplantıyı sona erdirmek zorunda kaldı. Brifingde bulunan gazeteciler de kesintiyi toplantıdan fotoğraflarla sosyal medyadan paylaştı.

Smithsonian müze kompleksinde de kesintiden etkilenen bazı müzelerin tahliye edildiği belirtildi. 

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, kesintilerin ardından yaptığı açıklamada olayın terör saldırısıyla bir ilgisi olmadığını duyurdu. Bakanlık daha sonraki açıklamasında ise kesintiye başkent Washington’a yakın bölgedeki Maryland eyaletinde bir elektrik santralinde meydana gelen patlamanın neden olduğunu bildirdi.

Başkent bölgesine elektrik sağlayan Pepco şirketi ise kesintinin giderilmesi için çalışıldığını belirtirken, şu anda bölgede 2 bin 400 binanın kesintiden etkilendiğini açıkladı.


Brifing geç başladı

Başkentteki elektrik kesintisi nedeniyle Beyaz Saray’daki günlük brifing de geç başladı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, kesintilere dair soru üzerine, kesintinin Beyaz Saray’ı kısa süreliğine etkilediğini belirtti.

Earnest, “Binanın bazı bölümlerinde yedek enerji devreye girdi ama bazı noktalarda da elektrik normal düzeyde. Beyaz Saray’da düzen yavaş yavaş normale dönüyor” dedi.

Bir soru üzerine, elektrik kesintisinden ABD Başkanı Barack Obama’nın etkilendiğini sanmadığını ifade eden Earnest, “Ben de o sırada kendisiyle toplantıdaydım. Odadan çıktığımda bana elektrik kesintisinin olduğu bildirildi. Dolayısıyla tam da kesintinin olduğu anda kendisi de ben de bir şey hissetmedik” diye konuştu.


“En düşük düzeyde etkilendik”


Earnest, “Odanın aydınlatılmasında azalma da mı olmadı?” sorusu üzerine, “Ben öyle bir şey hissetmedim” ifadesini kullandı.

İç Güvenlik Bakanlığı'nın elektrik kesintilerinin terörle bağlantılı görünmediğini açıkladığını hatırlatan Earnest, konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını da henüz bilmediğini kaydetti.

Earnest, elektrik kesintileri karşısında Beyaz Saray’ın nasıl dizayn edildiğine yönelik soruları yanıtlamadı. Earnest, “Sadece şunu söyleyebilirim, kesinti Beyaz Saray’da çalışanları en düşük düzeyde etkiledi. Hatta bazılarımız bir elektrik kesintisi bile olduğunu anlayamadı. Bina, bu tür olaylardan en az etkilenecek şekilde inşa edildi” dedi. 

Başkentte, öğle saatlerinde, ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı'nı da kapsayan kentin önemli bölümünde elektrik kesintileri yaşandı. Kesintiye, Washington’a yakın bölgedeki Maryland eyaletinde bir elektrik santralinde meydana gelen patlamanın neden olduğunu bildirildi. 

Terör kuşkusu yarattı

Kesintiler ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı gibi birçok federal kurumu da etkilemesine rağmen, jeneratörlerin kısa zaman sonra devreye girmesinin olası panikleri önlediği belirtildi. 

Elektrik kesintisi, başkentte ilk olarak terör şüphesini akıllara getirdiğinden bazı binalar boşaltıldı. 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Smithsonian yetkilileri, kesintilerden kısa bir süreliğine etkilendiklerini, ancak güvenlik nedeniyle müzeleri boşalttıklarını söyledi. 

Başkentte hayat birkaç saat içinde normale dönse de elektrik kesintileri ülke genelindeki altyapı
sorunlarını tekrar gündeme taşıdı.

Washington’da , öğleden sonra beklenmedik geniş çaplı elektrik kesintileri yaşanmış, kesintiler kenti birkaç saatliğine etkilemişti. Elektrik kesintileri ABD medyasında da geniş yankı buldu.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum