Yozgat Akdağmadeni (Mekkenin Fethini Düzenledi)

HAK BİR SEN

Genel Haberler
Yozgat Akdağmadeni (Mekkenin Fethini Düzenledi)

HAK BİR SEN SENDİKASI ve İmam Hatip Mezunları Derneği’nin Belediye Salonunda düzenlediği etkinlik, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başladı.
Hak-Bir-Sen Akdağmadeni Temsilcisi Mustafa Akyüz, açılışta yaptığı konuşmada, 630 yılında Mekke’nin fethedildiğini anımsatarak, “Allah Resulüne ve inanmış ashabına yaşama hakkı tanımıyorlardı ve zulümleri gittikçe artmış ve dayanılmaz hale gelmişti. Allar Resulü Medine’ye hicret izni verdi. Elbette ki bu hicret sonsuz bir gidiş değildi. 630 yılının 1 Ocak tarihinde Mekke, bir direnişle dahi karşılaşılmadan fethedilmiş oldu. İslam tarihinde iki önemli fethin oldu, bunlardan biri Mekke, diğeri ise İstanbul’un fethi. Bu kutsal gün ve gecenin İslam’da yeri olmayan Yılbaşı kutlamalarına alternatif olabilecek bir gündür” dedi.
Programa konuşmacı olarak katılan Kayseri bölgesi emekli vaizi Aydın Aydın, fethin manevi yönden gönülleri de fethettiğini belirterek, Hz. Muhammed’i (SAV), kutsal şehri fethinden ve yaşantısından örnekler vererek konferans verdi.
Katılımcılara daha sonra sine vizyon gösterimiyle Mekke’nin Fethedilişi anlatıldı.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum